Calle Las Pitas 6, San Agustin, Gran Canaria
+34 928 769 250
info@rocasrojas.com
Gran Canaria
En vulkanisk pärla i Atlanten. För Dig som letar efter avkoppling, äventyr och unika upplevelser är Gran Canaria den perfekta destinationen.

En Kontinent i Miniatyr

Gran Canaria, en av de 7 bebodda kanariska öarna, är känt som en kontinent i miniatyr tack vare de fyra klimatzoner som finns på ön. Torr öken, berg, klippiga raviner konstrasterar mot tropiska skogar, bananplantage, vingårdar och sockerrörsodlingar. Turistområdena och de bästa stränderna hittar Ni på öns södra sida men bara 10 minuter från kusten byter terrängen skepnad och ni hittar bergsvägar som slingrar sig upp mot öns topp på 1949 m vid Pico de Nieves. I denna inre del av ön hittar Ni charmiga vitkalkade byar och lämningar från den för länge sedan försvunna guanchecivilisationen.

Las Palmas

Las Palmas , en kosmopolitisk hamnstad med en charmig äldre statsdel La Vegueta, utmärkt shopping och den underbara stranden Las Canteras mitt i centrum med en strandpromenad fylld av charmiga barer och restauranger. Las Palmas är Gran Canarias huvudstad där ca 400.000 av öns 850.000 innevånare bor. Till Las Palmas tar Ni Er antingen med lokalbussen som går precis utanför Rocas Rojas eller med bil på mindre än 1 timme.

Stränder

Ni hittar de bästa stränderna på södra delen av ön där stranden vid sanddynerna mellan Playa del Ingles och Meloneras är unik. Det finns också bra stränder i San Agustin bara 5 minuters promenad från Rocas Rocas. Vid Amadores strax utanför Puerto Rico finns också en stor härlig sandstrand.

Sport

Gran Canaria är en fantastisk destination för den som vill utöva golf, cykel, vandring, dykning och surfing för att nämna några aktiviteter för den sportintresserade. Här finns sju golfbanor med 18 hål. Fem av dem ligger på södra delen av ön. Dykningen är spektakulär. Havet utanför Gran Canaria erbjuder vacker, intressant och för den som vill, utmanande dykning. Ni finner flera dykcentra på södra delen av ön. Pozo Izquierdo är windsurfing metropolen. Det är en by som ligger ca 20 minuter från San Agustin där bl.a. världscupen i windsurfing arrangeras varje sommar. Om Ni är intresserade av fotboll eller basket så har Las Palmas två lag i de högsta divisionerna som spelar på sina hemmaarenor i Las Palmas lördag/söndag under vinterhalvåret.

Bergsvandringar

Den kanariska terrängen är perfekt för bergsvandringar som Ni enklast gör i organiserad form, det finns flera företag som arrangerar bergsvandringar de flesta dagarna i veckan.

Trevliga utflyktsmål

TEROR. En charmig bergsby där Ni finner Gran Canarias skyddshelgon " la Virgen del Pino " i kyrkan.
FATAGA. En liten vitkalkad by som ligger ca 45 minuters bilväg från Rocas Rojas.
PUERTO DE MOGAN Gran Canarias Venedig med kanaler, restauranger och en fin båthamn hittar Ni på sydkusten ca 30 minuter från San Agustin.
GUAYADEQUEDALEN. I Guyadequedalen som betyder "plats med rinnande vatten " på urinnevånarna " guanchernas " språk kämpar befolkningen med att bevara sin uråldriga livsstil genom att bo i grottor vilket försvunnit på övriga delen av ön.
TEJEDA. En underbart vacker kanarisk bergsby högt uppe i bergen som Ni inte får missa.

Klicka här för större karta.